середу, 27 березня 2013 р.


Тиждень книжки! – зазвучало

Серед міста, як сигнал.За годину місто сталоМов один читальний зал.
25 березня працівники бібліотеки, спільно з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організували бібліошоу «По книжковому всесвіті – у світ дитинства і добра» для дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та знаходяться під соціальним супроводом. Дуже сподобались дітям казкові герої, які танцювали з ними, гралися в ігри, проводили лотереї та вікторини.
Дитинство — це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини — найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга та плідна робота працівників бібліотеки відіграє важливу роль в житті дитини.

неділю, 24 березня 2013 р.


Увага! Інфекція - туберкульоз
 Розуміючи важливість заходів та до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, що відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я та згідно з Указом Президента України № 290 від 22 березня 2002 року щорічно   24 березня, бібліотекарі дитячого Інтернет - центру запросили 21 березня учнів 9-А класу ОНВК № 17 на годину – застереження «Увага! Інфекція - туберкульоз». 

Стрімке зростання захворювання в наш час залишається великою загрозою для людства . Отже, проблема боротьби з туберкульозом у світі і в Україні надто актуальна і для її вирішення необхідні значні зусилля, важливим є виховання у молодого покоління впевненості в необхідності ведення здорового способу життя, підвищення рівня знань щодо туберкульозу та санітарної культури населення.

вівторок, 19 березня 2013 р.

Бібліотека - мій бальзам,
Життя своє їй присвятила.
Вона мені, як рідний дім,
Завжди жадана, люба, мила.





 Чим багаті, тим і раді... 
Фонд Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна на 01.01.2013 складає 73813 примірників.
       В 2012 році бібліотека отримала 850 примірників нових надходжень: книги, періодичні видання, диски.



Бібліотека передплачує 33 назви періодичних видань: газети, журнали.

Найбільш популярні форми масової роботи
- вечори-зустрічі, пам'яті;
- дитячі свята, літературно розважальне шоу;
- літературні естафети, літературні шоу;
- конкурсно-розважальні та ігрові програми, майданчики;
- мультлото за літературними казками;
- віртуальні подорожі, екскурсії, мандрівки, комп'ютерні презентації;
- театралізовані, лялькові вистави;
- флеш-моби та ін.

Протягом року в бібліотеці:
Організовано 219 масових заходів, проведено 50 бібліотечних уроків та 56 екскурсій. Працювало 5 об'єднань за інтересами різної тематики.


Бібліотека брала участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції "Дитячі бібліотеки як культурно-інформаційні центри у процесі формування особистості дитини".
  Міський тур конкурсу дитячих художніх робіт по профілактиці ВІЛ-інфікування "Діти проти ВІЛ/СНІДУ (організатор Кіровоградське обласне відділення ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ)
  Міський тур Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості"Податки очима дітей" за підтримки Олександрійської Державної податкової інспекції.
  Міський конкурс дитячої творчості "Країна казкова" спільно з ТОВ "Науково-виробничої фірми" "Агросвіт".