вівторок, 26 липня 2016 р.

Життя цікаве!

Фахівці японського науково-технологічного університету створили нового робота, скелет і м'язи у якого  схожі на людські. Робот, розроблений інженерами з Токіо, може рухатися як людина, завдяки спеціальним синтетичним волокнам, що покриває його скелет.
В якості основи для «м'язи» дослідники використовували безліч тонких трубчастих волокон, так зване пневмоволокно. М'яз працює завдяки пневматичному насосу, що дає можливість максимально наблизити його руху до людських. З допомогою м'язів робот може пересуватися, переміщати предмети і навіть може вкусити. Надалі інженери планують продовжити роботу в цьому напрямку, щоб удосконалити "м'язи" робота.


неділю, 24 липня 2016 р.

Життя цікаве!

Pokemon Go встановила рекорд в AppStore
За перший тиждень гру Pokemon Go в App Store скачували частіше, ніж будь-яке інший  додаток
Так, Pokemon Go — це гра для смартфонів з доповненою реальністю.
Гравці за допомогою смартфона або іншого мобільного пристрою, оснащеного GPS, мають «шукати» і «ловити» маленьких віртуальних монстрів-покемонів в реальному світі, а потім вчити їх влаштовувати між собою битви.
Кишенькові монстри вперше з’явилися в іграх Nintendo ще в 1990-і роки, ставши потім героями манга, аніме, колекційних карткових ігор.
Картки з їхнім зображенням були «хітом» дитячих майданчиків ще до Minecraft і навіть Тамагочі, але після Марбл і Йо-йо.
Pokemon — низькотехнологічна карткова гра — вперше стала грою для смартфонів.
Pokemon = кишеньковий монстр
Pokestop = локація в безпосередній близькості від гравця
Pokeball = пристрій для перенесення диких покемонів
GYM = місце для битв покемонів
Пікачу = найвідоміший у світі покемон і ікона японської культури
Як можна отримати доступ?
Pokemon Go доступна на Android та iOS. Завантаження — безкоштовне, але, як і з іншими безкоштовними іграми, є речі, які необхідно купити за реальні гроші.
Серед «щасливців», які отримали доступ — австралійці, новозеландці і жителі Північної Америки. Гра дуже скоро з’явиться в Японії, а от британцям доведеться ще деякий час почекати.
Гра очолила чарти найпопулярніших додатків App Store. Сервери Pokеmon Go час від часу були недоступні через перевантаження, тому компанія Niantic, яка запустила додаток, (Niantic відокремилась від Google, що стала частиною Alphabet Inc.) призупинила доступ до нього. Від моменту запуску гри вартість компанії Nintendo зросла на 7,5 млрд доларів.
Цільова аудиторія — підлітки, які «ловлять їх всіх», і тридцятирічні, які ностальгують за покемонами свого дитинства.