вівторок, 31 січня 2017 р.

Погляд з минулого


Через Крути - до майбутнього
На Аскольдовій могилі Український цвіт –
                 По кривавій по дорозі  нам іти у світ.
Молоді герої Крут в нашій історії посідають особливе місце – вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу. Тому метою бібліотечного заходу є показати, що ці юнаки є справжнім прикладом громадської позиції для сучасної молоді.
 Зануритись в історію нашої країни, згадати  славетні сторінки боротьби юних патріотів України та віддати шану пам'яті полеглих допомогла читачам центральна міська бібліотека для дітей ім. Ю.Гагаріна. Бібліотекарі  дитячого Інтернет-центру запросили своїх відвідувачів на  віртуальний екскурс «Через Крути - до майбутнього». Ведучі  надали   історичну довідку про страшні події, розповіли присутнім про бій під  Крутами, наголосивши на тому, що цей день - це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
Інформаційним доповненням до заходу були відео-презентація «Вони боролися, щоб ми перемогли», відеофільми «Невідома Україна», «Лист без конверта» та книжкова викладка «Пам’ятай про Крути!».
Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та виконанням Державного Гімну України. 



четвер, 26 січня 2017 р.

Електронні роботи світ заполонили,
на роботі й вдома людей замінили.
Вони й куховарять, й дім охороняють,
танцюють, дітей забавляють.

вівторок, 17 січня 2017 р.

Життя цікаве!!

23,5 тисячі нових комп'ютерів китайці дали українським школам
Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. В рамках угоди Міністерства освіти і науки України та Китаю більше 2,4 тисячі українських навчальних закладів отримали 23,5 тисячі нових комп'ютерів.
«Яке сучасна освіта без комп'ютерів? Напередодні Нового 2017 року понад 2400 навчальних закладів України в рамках угоди Міносвіти України і КНР отримали справжній новорічний подарунок - 23,5 тисячі нових комп'ютерів для українських шкіл », - повідомив Гройсман на своїй сторінці в Фейсбук.
За словами прем'єра, на ці комп'ютери було встановлено ліцензійне програмне забезпечення Microsoft, яке було закуплено централізовано через систему ProZorro.
«Упевнений, що в сучасному світі будь-яка людина має бути з комп'ютером на« ти ». Більш того, моє бажання - щоб крім професійного користування, діти в школі вивчали кілька мов програмування і засвоювали навички кодування. Це шлях до інноваційних змін! В цьому напрямку рухається весь сучасний світ. І ми також не повинні залишатися осторонь », - написав прем'єр.




Життя цікаве!!

Комп'ютер поставив діагноз швидше лікаря
Штучний інтелект зміг за кілька хвилин поставити діагноз хлопчикові. Американські вчені навчили комп'ютер ставити діагнози пацієнтам за допомогою програми Face2Gene. Для цього необхідна лише фотографія пацієнта, повідомляє Настрій за матеріалами сайту Runews24
Видання Fox News повідомило про незвичайну діагностиці захворювання у п'ятирічного хлопчика зі штату Делавер. Повідомляється, що вагітність матері і пологи пройшли успішно, але з перших місяців життя відзначалися порушення в розвитку дитини.
До п'яти років хлопчик так і не навчився розмовляти. Батьки намагалися з'ясувати причину затримок у розвитку сина: були проведені МРТ-обстеження, молекулярні аналізи і генетичні дослідження. Однак лікарі не могли поставити діагноз.
Пізніше було проведено тест на екзоми, які відповідають за кодування білків в геномі. Він показав збій в гені ARID1B, який вказує на захворювання Коффина-Сирис. У той же час у хлопчика не було ніяких симптомів цієї хвороби.
Доктор Карен Грип вирішила перевірити діагноз, скориставшись додатком Face2Gene. Вона завантажила фотографію пацієнта і штучний інтелект за кілька хвилин підтвердив діагноз.