четвер, 29 серпня 2024 р.

Життя цікаве!



У Центральній бібліотеці для дітей панує особлива атмосфера. Серед тиші, яку іноді перериває лише легкий шурхіт паперу, діти зосереджено працюють над своїми малюнками.

Кожен із них малює соняшник – символ пам’яті про загиблих захисників України. Соняшник, гордий і величний, як і ті, кого він символізує, розквітає на кожному аркуші. Його жовті пелюстки, яскраві, мов промінці надії, що простягаються до неба, контрастують із блакитним небом, яке часто з’являється на малюнках. Зелене стебло символізує силу й витривалість, з якими наші захисники боронять рідну землю.

Малюючи, діти вкладають у кожну деталь свою душу, свої думки про тих, хто захищає їхній дім, їхнє майбутнє. Кожен штрих, кожен колір сповнений глибоким значенням і вдячністю. У їхніх очах горить вогник гордості за свою країну і тих, хто став на її захист. 

 

четвер, 22 серпня 2024 р.

Життя цікаве!

 

Сьогоднішній день був дуже цікавим. Діти вирушили у дивовижні інтернет-мандри, де перед ними розкриваються чудеса України. Дивлячись відео малеча милувалися неймовірними краєвидами і дізналися про багату історію та культурну спадщину свого народу.

Кожна картина оживала перед їхніми очима, кожне чудо відкриває нові горизонти, запалюючи в серцях цікавість та любов до рідного краю.

Закінчивши свої пригоди, діти узяли до рук енциклопедії та почали зачитувати цікаві факти про чудеса України. Сторінка за сторінкою, вони пізнали більше про країну, де живуть, і зрозуміли, наскільки вона багата на дивовижні місця та історії. Ці знання стали для них справжнім скарбом, який понесуть із собою у майбутнє.

середа, 21 серпня 2024 р.

Диво 3 D у бібліотеці

 






У Центральній бібліотеці для дітей зібралися діти на гурток «Диво 3D у бібліотеці». Цього разу малювали соняшники — символи сонячної енергії, життя, здоров'я та процвітання.

Соняшники своїм яскравим жовтим кольором нагадують сонце, яке дарує життя всьому живому. Кожна дитина вклала частинку своєї душі, створюючи ці образи, адже соняшник — це не просто квітка, а символ невичерпної життєвої сили та натхнення. Атмосфера була наповнена теплом і світлом, як і самі соняшники, які стали втіленням мрій про щасливе майбутнє.

середа, 14 серпня 2024 р.

Диво 3 D у бібліотеці




У Центральній бібліотеці для дітей панує особлива атмосфера творчості та захоплення. Діти, зібравшись на гурток «Диво 3D у бібліотеці», занурюються у світ фантазії, створюючи дивовижних тваринок за допомогою 3D-ручок. Кожен штрих, кожна деталь втілюється в об'ємних фігурках, які оживають у руках маленьких майстрів.

 Маленькі пальчики обережно виводять контури, надаючи форму веселим жирафам, граційним котикам, химерним динозаврам та іншим казковим істотам. Діти сміються, обмінюються ідеями, допомагають один одному, і кожна нова фігурка стає ще більш неповторною та креативною.

 

четвер, 8 серпня 2024 р.

Диво 3 D у бібліотеці





У Центральній бібліотеці для дітей на гурток "ДИВО 3D В БІБЛІОТЕЦІ" зібралися малеча, щоб творити справжнє диво з допомогою 3D ручок. Серпень — це час, коли природа дарує нам свої найсоковитіші плоди, і тому діти вирішили зобразити вітамінне багатство цього місяця: яскраві фрукти.

Кожен фрукт виходить по-своєму унікальним, відображаючи індивідуальність та творчий підхід кожної дитини. Смарагдово-зелені яблука, сонячно-жовті банани, екзотичні ківі — всі ці фрукти заповнюють простір своєю яскравістю та життєрадісністю.

 Діти працюють з захопленням, обмінюючись ідеями та допомагаючи одне одному. У бібліотеці панує атмосфера творчості та дружби, де кожен відчуває себе справжнім художником, створюючи свій маленький вітамінний шедевр.

 

четвер, 1 серпня 2024 р.

Гурток робототехніки на платформі ARDUINO







Гуртківці гуртка "Робототехніка на платформі Arduino" в Центральній бібліотеці для дітей розпочали захоплюючий проєкт зі створення робота, який малює різні фігури - Плотера. Спільними зусиллями вони під’єднали крокові двигуни та зібрали пульт керування з чотирьох кнопок. Учасники гуртка написали програмний код для переміщення плотера по осі Y, завантажили його на мікроконтролер та успішно протестували.