вівторок, 17 січня 2017 р.

Життя цікаве!!

Комп'ютер поставив діагноз швидше лікаря
Штучний інтелект зміг за кілька хвилин поставити діагноз хлопчикові. Американські вчені навчили комп'ютер ставити діагнози пацієнтам за допомогою програми Face2Gene. Для цього необхідна лише фотографія пацієнта, повідомляє Настрій за матеріалами сайту Runews24
Видання Fox News повідомило про незвичайну діагностиці захворювання у п'ятирічного хлопчика зі штату Делавер. Повідомляється, що вагітність матері і пологи пройшли успішно, але з перших місяців життя відзначалися порушення в розвитку дитини.
До п'яти років хлопчик так і не навчився розмовляти. Батьки намагалися з'ясувати причину затримок у розвитку сина: були проведені МРТ-обстеження, молекулярні аналізи і генетичні дослідження. Однак лікарі не могли поставити діагноз.
Пізніше було проведено тест на екзоми, які відповідають за кодування білків в геномі. Він показав збій в гені ARID1B, який вказує на захворювання Коффина-Сирис. У той же час у хлопчика не було ніяких симптомів цієї хвороби.
Доктор Карен Грип вирішила перевірити діагноз, скориставшись додатком Face2Gene. Вона завантажила фотографію пацієнта і штучний інтелект за кілька хвилин підтвердив діагноз.




Немає коментарів:

Дописати коментар