середу, 21 березня 2018 р.

Життя цікаве!





Дуже мало людей стає професійними письменниками, але писати й читати повинен вміти кожен. Те саме можна сказати і про програмування. Вміння програмувати розширює кругозір, розвиває логічне мислення та допомагає краще розуміти динамічний світ. Про це добре знають викладач-волонтер Дмитро Майбенко та маленькі програмісти з Code Club, який створено при Центральній бібліотеці для дітей ім. Ю.Гагаріна.
Один з найкращих та найпопулярніших інструментів для навчання дітей програмуванню  - це програма Scratch.
На занятті по Scratch, що відбулося 19 березня 2018 року, гуртківці писали програму, де головний персонаж програми – кіт -  за допомогою питань запитує, що ми хочемо зробити: додавати, множити чи віднімати. І в залежності від відповіді дітей він обирав процес дій. Заняття відбувалося в ігровій формі для кращого засвоєння складних понять.
Ознайомивши гуртківців із основними командами, їм продемонстрували ще кілька додаткових – призначених, здебільшого,  для дітей, котрі швидко справляються із завданнями.
Цікавим фактом є те, що програмування - улюблене заняття дітей, під час якого вони вчаться мислити алгоритмічно та складають логічні структури.
Час навчання пролетів неймовірно швидко. Діти в захваті від навчання та власних проектів.
«Виявляється, ми знаємо небагато, -  говорили діти, - але те, що вивчили,  знаємо досконало, завдяки Code Club.  З нетерпінням будемо чекати на нове заняття, щоб удосконалити програму та показати батькам».

Немає коментарів:

Дописати коментар